Geslaagde Sri Lanka dag, Mechelen

De vanuit Mechelen opererende stichting “Van der Looij Welfare Foundation Sri Lanka” mag terugkijken op een bijzonder geslaagde Sri Lanka Dag op zondag 28 augustus 2011 op, in en rond het Heerenhofcomplex in Mechelen.

Dank zij de inzet van een groot aantal vrijwilligers van eigen en Sri Lankaanse bodem, het enthousiasme van directie, personeel en leerlingen van R.K. Basisschool A Gene Wienberg, de medewerking van bevriende organisaties, belangstellenden van dichtbij en veraf, belangeloze inbreng van harmonie Sint Cecilia Mechelen, Limburgse en Sri Lankaanse muzikanten en dansers en vooral de financiële inbreng van vele sponsors, nieuwe donateurs en spontane persoonlijke giften, heeft het eindresultaat de stoutste verwachtingen overtroffen. Pieken waren zonder twijfel de boeddhistische openingsceremonie met als voorganger de eregast monnik Gunarathana uit Baddegama in Sri Lanka, de druk bezochte workshops en verkoopstands, het door Tamils bereide Sri Lankaanse eten (dat in een mum van tijd uitverkocht was) en de diverse powerpoint- en diapresentaties.

De Stichting dankt dan ook allen voor deze geweldige bijdrage om de zilveren mijlpaal tot zulk groot succes te maken. Het stelt de stichting in staat het ontwikkelingswerk in Sri Lanka voort te zetten en geparkeerde activiteiten in versnelde vorm uit te gaan voeren.

Zo staan voor de toekomst een drietal deelprojecten op de rol. De adoptieschool van ruim 350 kansarme kinderen in het plaatsje Baddegama (zuidwesten van Sri Lanka) zal worden verrijkt met een aangeklede speelplek. Bovendien ondergaat het sterk verouderde computerlokaal een facelift. Vervolgens zal een start worden gemaakt met Robs Garden, een soort modelboerderij met landbouw en veeteelt, waarop aankomende agrariërs het vak kunnen leren en waar tevens zelf geproduceerd kan worden om de hulpbehoevenden van voedsel te voorzien.

Om verdere geldbronnen te blijven aanboren zet de stichting de maandelijkse kledinginzamelingsactie bij de loods van de familie Wouters aan de Hilleshagerweg 98 a voort. Men kan daar ook dagelijks terecht om draagbare boven- en onderkleding, draagbare schoenen (aan elkaar gebonden per paar), huishoudtextiel en zachte knuffelbeesten in plastic zakken aan te reiken en bij de loods neer te zetten. De stichting heeft ook een permanente kledingcontainer geplaatst op het erf van boerderijwinkel Géron aan de Pastoor Ruttenstraat 2 te Mechelen. Daarin kan men elke dag dat de winkel geopend is, deze spullen kwijt.

De ingezamelde kleding wordt door Reshare, een instantie voor kledinghergebruik van het Leger des Heils, gesorteerd. Van der Looij Welfare Foundation krijgt daar een financiële vergoeding voor, welke integraal wordt doorgesluisd naar Sri Lanka, waar monnik Gunarathana met zijn Srilankaanse stichtingstak “van der Looij Social Services” voor een goede besteding zorg draagt. De aangereikte, nog goed bruikbare, kleding wordt door het Leger des Heils tegen sociale prijzen verkocht, o.a. in hun tweedehands kledingwinkels. Het geld  dat er met die verkoop verdiend wordt, gebruikt men om eigen projecten in binnen- en buitenland te financieren. Bovendien worden noodvoorraden aangelegd om bij nationale en internationale rampen bij te kunnen springen. Aan mensen in crisissituaties wordt altijd gratis kleding verstrekt.

Hebt u ook sympathie gekregen voor het werk van “Van der Looij Welfare Foundation Sri Lanka”, dan kunt u voor meer informatie en eventueel een donateurschap terecht op de website van de stichting: www.projectsrilanka.nl