Mechelse basischoolleerlngen op pad voor Sri Lanka

De leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van R.K. Basisschool A Gene Wienberg Mechelen, hebben de in Mechelen gevestigde stichting “Van der Looij Welfare Foundation Sri Lanka” een daverende paasverrassing bereid. De kinderen voltooiden op Witte Donderdag een wandeltocht van 10 km en zochten vooraf voor elke te lopen kilometer sponsors op. Dat resulteerde uiteindelijk in een bedrag van liefst € 2877,44.

Het bijeengelopen geld van de schooljeugd zal ten goede komen aan Robs Farm, het jongste project dat de stichting samen met andere stichtingen in Sri Lanka van de grond gaat proberen te tillen. Robs Farm moet een soort modelboerderij worden.

Op dit complex worden een aantal koeien gehouden, kaneel, thee, kruiden en groenten verbouwd en enkele kokosnootbomen geplant. Hij is de bedoeling dat op de boerderij een tiental jonge, kansarme boerenzonen het agrarische vak gaan leren. Om de jarenlange band met Mechelen te onderstrepen, heeft de leidinggevende boeddhistische monnik het nieuwe complex “Robs Farm” gedoopt. Met Robs Farm verwijst de monnik naar oud-leerling Rob Wouters uit Mechelen, die droomde van een agrarische carrière, maar door droeve omstandigheden die droom niet heeft kunnen waarmaken. De monnik hoopt nu dat de jongeren die thans Robs Farm gaan bevolken, dat wel gegeven mag zijn.