Robs Educational Farm krijgt vorm

Baddegama/Mechelen 15 mei 2013

Robs Educational Farm is het nieuwe project van Porta Goes Baddegama, stichting Senehasa en de stichting ‘Van der Looij Welfare Foundation Sri Lanka’. In januari 2013 zijn de grondaankopen voor deze boerderij in het zuiden van Sri Lanka afgerond. Inmiddels is er al veel werk verzet. De scholieren van Porta goes Baddegama hebben het terrein opgeschoond en de eerste aanplant gedaan. Op dit moment is de lokale bevolking samen met een tweetal vrijwilligers aan de slag om de boerderij verder te operationaliseren. Zo wordt er een omheining en toegangspoort geplaatst, is er een waterput geslagen en wordt binnenkort de grond geëgaliseerd.

Het uiteindelijke doel is dat Robs Educational Farm een boerderij wordt met zowel gewassen als ook dierlijke producten. Een belangrijk aspect is dat het Senehasa Senior Home Hospital en de Van der Looij Dutch International school van voedsel voorzien kunnen worden door de nieuwe boerderij. Daarnaast worden er momenteel gesprekken gevoerd met de lokale overheid en regionale onderwijsinstellingen om ook leerwerkplaatsen aan te bieden bij Robs Educational Farm om kansarme jongeren een opleidingsmogelijkheid en werkgelegenheid te bieden.

Daarnaast zijn er ook een groot aantal donateurs, die wij zeer dankbaar zijn voor hun bijdragen, in de weer om ons te ondersteunen bij de bekostiging van het project. Wilt u meer weten? Lees hier de verhalen van de op dit moment in Sri Lanka aanwezige vrijwilligers: http://giv.rs/MR

Kijkt u voor meer foto’s in het fotoboek onder Robs Educational Farm