Retourette Aalst doneert aan project Sri-Lanka

De bezoekers aan de Retourette bij Albert Heijn in Aalst (behorende tot de gemeente Waalre, geboorteplaats van onze pionier pater van der Looij) verzamelden met hun statiegeldbonnetjes €513,- voor de goede doelen Alpe d’HuZes en Van der Looij Welfare Foundation Sri Lanka. Alpe d’HuZes ontving €283,15 en Van der Looij Welfare Foundation Sri Lanka €229,85. Bestuurslid Maria van Delft-van der Looij, zus van de pater, mocht onlangs de cheque in ontvangst nemen. We danken alle gulle bezoekers van de Retourette die daaraan hun steentje bijdroegen.

De bezoekers aan de Retourette bij Albert Heijn in Aalst (Den Hof 4) verzamelden met hun statiegeldbonnetjes €513,- voor de goede doelen Alpe d’HuZes en Van der Looij Welfare Foundation Sri Lanka. Alpe d’HuZes ontving €283,15 en Van der Looij Welfare Foundation Sri Lanka €229,85.

Onder de indruk waren zij van het bedrag. “Het bedrag is veel hoger dan wij hadden verwacht”, vertelt de 17-jarige Nayomi Antonis die zich samen met haar school Scholengemeenschap Were-di inzet via Alpe d’HuZes voor KWF Kankerbestrijding. Nayomi’s docenten fietsten dit jaar mee met Alpe d’HuZes. “Iedereen fietst voor iemand anders: een eigen kind met leukemie, overleden ouders van kinderen op school of omdat zij zelf ziek zijn. Het is zo mooi om te zien dat mensen die zelf heel ziek zijn de berg omhoog fietsen en daarbij geduwd worden door vreemden!”, zegt Nayomi. Vorig jaar fietste zij zelf mee. “Zo’n emotioneel evenement laat je niet zomaar los, mijn leraren zijn ook nog steeds een beetje in de war”. Het verhaal van Nayomi raakte ook Maria van Delft-Van der Looij die haar man verloor aan kanker en ook een cheque in ontvangst mocht nemen. “Ik vind het zo mooi wat je doet”, liet zij Nayomi weten die zelf ook vol schoot.De bezoekers aan de Retourette bij Albert Heijn in Aalst (Den Hof 4) verzamelden met hun statiegeldbonnetjes €513,- voor de goede doelen Alpe d’HuZes en Van der Looij Welfare Foundation Sri Lanka. Alpe d’HuZes ontving €283,15 en Van der Looij Welfare Foundation Sri Lanka €229,85. er vooral plaats voor blijdschap. Maria van Delft-Van de Looij van Van der Looij Welfare Foundation Sri Lanka ontving dankbaar de cheque. “Van dit geld kunnen wij een speeltoestel aanschaffen voor in het speeltuintje! De kinderen zullen hier erg blij mee zijn! Een andere bestemming voor het bedrag is een tuin die wij willen aanleggen en vernoemd zal worden naar Rob, die op 19-jarige leeftijd overleed aan Leukemie, ‘Rob’s garden'”, vertelt Maria van Delft-van der Looij.

Retourette is een inzamelpunt voor al het klein huishoudelijk afval. In de Retourette kunt u al uw klein huishoudelijk afval gemakkelijk in één keer milieuvriendelijk en gratis recyclen. Met het inzamelen van afval helpen bezoekers niet alleen mee aan een duurzame omgeving, maar steunen zij ook nog eens het goede doel. Bezoekers kunnen namelijk hun statiegeld bonnetje doneren aan drie goede doelen. Elke Retourette in Nederland steunt nu Natuurmonumenten, daarnaast steunen zij ieder half jaar twee lokale doelen.Door enkele tranen heen was er vooral plaats voor blijdschap. Maria van Delft-Van de Looij van Van der Looij Welfare Foundation Sri Lanka ontving dankbaar de cheque. “Van dit geld kunnen wij een speeltoestel aanschaffen voor in het speeltuintje! De kinderen zullen hier erg blij mee zijn! Een andere bestemming voor het bedrag is een tuin die wij willen aanleggen en vernoemd zal worden naar Rob, die op 19-jarige leeftijd overleed aan Leukemie, ‘Rob’s garden'”, vertelt Maria van Delft-van der Looij.Onder de indruk waren zij van het bedrag. “Het bedrag is veel hoger dan wij hadden verwacht”, vertelt de 17-jarige Nayomi Antonis die zich samen met haar school Scholengemeenschap Were-di inzet via Alpe d’HuZes voor KWF Kankerbestrijding. Nayomi’s docenten fietsten dit jaar mee met Alpe d’HuZes. “Iedereen fietst voor iemand anders: een eigen kind met leukemie, overleden ouders van kinderen op school of omdat zij zelf ziek zijn. Het is zo mooi om te zien dat mensen die zelf heel ziek zijn de berg omhoog fietsen en daarbij geduwd worden door vreemden!”, zegt Nayomi. Vorig jaar fietste zij zelf mee. “Zo’n emotioneel evenement laat je niet zomaar los, mijn leraren zijn ook nog steeds een beetje in de war”. Het verhaal van Nayomi raakte ook Maria van Delft-Van der Looij die haar man verloor aan kanker en ook een cheque in ontvangst mocht nemen. “Ik vind het zo mooi wat je doet”, liet zij Nayomi weten die zelf ook vol schoot.De bezoekers aan de Retourette bij Albert Heijn in Aalst (Den Hof 4) verzamelden met hun statiegeldbonnetjes €513,- voor de goede doelen Alpe d’HuZes en Van der Looij Welfare Foundation Sri Lanka. Alpe d’HuZes ontving €283,15 en Van der Looij Welfare Foundation Sri Lanka €229,85.