Robs Educational Farm nadert voltooiing

Leerlingen en leiding van de Maastrichtse scholengemeenschap Porta Mosana werken momenteel hard aan de afronding van Robs Educaional Farm in Baddegama, Sri Lanka. Naar verwachting is het project 1 maart 2015, geheel volgens het vooraf uitgestippelde tijdschema, gereed. Dan kan de modelboerderij, bedoeld om jonge agrariërs het vak te leren en tevens opbrengsten in natura en geld te genereren om de door Nederlandse inbreng tot stand gekomen projecten als de’ van der Looij School’ en ‘seniorhome Senehasa’ selfsupporting te maken, van start gaan.

De realisatie van Robs Educational Farm mag beschouwd worden als een unieke prestatie, tot stand gekomen dank zij de samenwerking van stichting Senehasa, ‘Van der Looij Welfare Foundation Sri Lanka’ en vooral Porta Mosana. Zonder de inbreng van ‘Porta goes Baddegama’ onder de bezielende en onbaatzuchtige leiding van mevrouw Tiny Maas, had dit project nooit gerealiseerd kunnen worden. In 2012 ging ze de uitdaging aan om te proberen, samen met de leerlingen die zich geroepen voelen om hun maatschappelijke stage in Baddegama in te vullen, € 10.000,- op jaarbasis (dus totaal 3 keer € 10.000,- en dat maakt samen een bedrag van € 30.000,-) aan het project bij te dragen. Dat gaf de doorslag om het project van start te laten gaan. Met nooit aflatend enthousiasme en sterke schouders om de op de weg liggende hobbels te bedwingen, toog Tiny Maas aan de slag. Vele vrije weekenden en ontelbare vrije uurtjes investeerde zij, om samen met haar medebegeleiders, leerlingen, ouders, vrienden en bekenden de benodigde pecunia bij elkaar te schrapen. Haar missie slaagde cum laude en het is dan ook terecht haar daarvoor thans alvast een heel dikke pluim op de hoed te spelden.

Als ‘Van der Looij Welfare Foundation Sri Lanka’ zijn we ontzettend dankbaar en trots met haar en haar scholengemeenschap Porta Mosana te hebben mogen samenwerken.