Jaarverslag 2014 en Beleidsplan 2015

Beste sympatiasanten,

Tijdens onze laatste bestuursvergadering is het jaarverslag 2014 en het beleleidsplan voor 2015 definitief vastgesteld. U kunt beide documenten raadplegen onder ‘jaarverslagen’ en ‘beleidsplannen’. Leest u hier verder voor de samenvatting:

Voor 2015 heeft onze stichting een tweeledige doelstelling opgesteld:

In de eerste plaats gaan wij verder met het verlenen van morele- en financiële ondersteuning aan de Van der Looij Free Nursery school voor de kansarme kinderen in Baddegama.

Deze school maakt onderdeel uit van de lokale organisatie Van der Looij Social Services en is gevestigd op het Van der Looij Welfare complex. De steun voor 2015 bestaat daarbij uit een financiële bijdrage van 7.500 Euro. Deze bijdrage wordt ingezet voor het verstrekken van maaltijden aan de schoolkinderen en onderhoud aan het schoolgebouw.

In 2015 gaan wij ook aan de slag met het ontwikkelen van onderwijsinitiatieven voor het bevorderen van de land- en tuinbouwcultuur in de regio Baddegama.

Hiervoor werken wij nauw samen met Porta Goes Baddegama en de stichting Senehasa uit Valkenburg a/d Geul. Dit heeft geleid tot het gezamenlijk bouwen van een kleinschalige boerderij genaamd Robs Educational Farm. Op deze boerderij worden onder andere kaneel, bananen en groenten verbouwd door kansarme jongeren, die daarnaast landbouwonderwijs gaan volgen. Tot en met 2014 hebben wij aan dit project ruim 25.000 Euro bijgedragen. Voor 2015 verwachten wij een laatste bijdrage te doen van 2.500 Euro voor het volledig afronden van deze onderwijsboerderij.

Om onze doelstellingen voor 2015 te behalen, hebben wij de volgende activiteiten voorgenomen die wij als stichting en/of in nauwe samenwerking met onze partners zullen uitvoeren:

Fondsenwerving:
– het vergroten van het aantal donateurs- en bijdragen.
– de maandelijkse kledinginzamelactie
– het incidenteel inrichten van een verkoopstand op diverse markten
– Verzorgen Powerpointpresentaties
– Voor 2015 wordt daarnaast gestart met het inzamelen van frituurvet om ook hier financiële middelen uit op te halen.

Verlagen overheadkosten:
– verlagen bankkosten

Begeleiden van vrijwilligers naar Sri Lanka:
-bevorderen samenwerking middelbare scholen
-verrichten van onderhoudswerkzaamheden
– delen van kennis en versterken van contacten

Samenwerking: met Porta Goes Baddegama en stichting Senehasa.