Overstroming Baddegama – Sri Lanka

Gisteren bereikte ons het nieuws dat het gebied waar onze projecten zich bevinden ten prooi is gevallen aan heftige regenval en overstromingen. Veel huizen staan onder water en delen van het gebied zijn niet bereikbaar. Gelukkig zijn veel mensen op tijd geëvacueerd en wordt er momenteel onderling hulp aan elkaar geboden.. De situatie ter plaatse is nog steeds zorgwekkend.

Vandaag hebben wij contact kunnen leggen met onze mensen/monniken ter plaatse. Zij informeerden ons dat de situatie nijpend is maar vooralsnog vooral de eerste behoeften voedsel en onderdak zijn en dat men elkaar daarbij ondersteunt.

De exacte impact van de overstroming is op dit moment nog niet duidelijk. Wel bestaat er alsnog de mogelijkheid dat de beschadigde dam alsnog door breekt, waardoor nieuwe problemen kunnen ontstaan en er een groter gebied van Baddegama geëvacueerd moet worden.

Voor het Senehasa Senior Home is er voor dat geval een evacuatieplan opgesteld. Het Lotus Home is op dit moment niet bereikbaar, maar de meiden zijn wel van voldoende voedsel en (drink)water voorzien voor de komende dagen.

De situatie ter plaatse wordt constant gemonitord en daar waar nodig zullen wij uiteraard hulp bieden in overleg met onze mensen ter plaatse.